Week 46-2007

11-11

Afrika- en Valkhofmuseum.

Die schoen en vogel zijn kinderdoodskisten.
Van alles in "beweging".
13-11

Wat is zij dan aan het doen????
Zij?? Zij probeert met heel weinig middelen een profisorisch studiootje te creëren. Donderdag komt Greet en gaan we een beetje "prutsen".
Wie komt er op de stoel zitten a.s. donderdag?
Je mag kiezen... kleur of zwart/wit. (Of allebei).
15-11

Vandaag gaan Greet en ik aan de slag. Ik heb uiteindelijk m'n "studiootje" in de bijkeuken opgebouwd omdat het boven niet donker genoeg was. Veel geleerd vandaag, vooral dat het zeer moeilijk is om met minimale verlichting toch een sfeervolle foto te maken. We moeten nog maar eens op herhaling. En vooral goed het boek over zwart/wit fotografie lezen...;-/
Het begrip low key is nog niet echt aanwezig voor mijn gevoel.
En deze heeft Greet met haar camera van mij gemaakt. Ik heb ze uiteraard in Photoshop wel allemaal omgezet naar zwart/wit.
We halen ook nog een frisse neus, het is tenslotte mooi weer.
16-11

De achtertuin winterklaar gemaakt. En het stoepje goed geveegd. Ooit zei de moeder van een buurvrouw tegen me: "Het stoepje toont wie er woont". Haar blik was genoeg. Ik..., net van moeders pappot moet er een beetje beduusd bij gekeken hebben denk ik. Het was duidelijk, m'n stoepje werd toen niet helemaal (helemaal niet) goed bevonden. Ik moet er iedere keer weer aan denken als ik de stoep veeg. Maar ik denk dat het goed gekomen is met me... ;-)
Zie-zo, ook weer klaar! Volgende week de voortuin. Kan nu niet meer. De kliko zit vol.
16-11

Even de stad in geweest. Greet ook mee. Twee fotozaken bezocht en even op z'n Hollands "kijken niet kopen" gedaan en al vast korting bedongen als we allebei iets kopen. Maar nu nog even ruiken, proeven, vasthouden, proberen en informatie op doen.
Ik ben een zwevende kiezer... Eerst nog naar de beurs volgende week. Wordt dit het??